Deeldag, Gezin, Handig, Moeder zijn

Niet vergeten te onthouden!!

Nu er een basisschoolmeisje en een peuterdame door mijn leven stuiteren, ben ik me heel erg bewust van hoe snel de tijd voorbij gaat. Hoe vaak heb ik de afgelopen weken niet geroepen dat ik de tijd stil wil zetten en dat ik dit moment in mijn leven voor altijd vast wil houden? Ik kan er zo van genieten dat Lise inmiddels een wijs dametje begint te worden, die plots zinnen gebruikt als “ik besefte me dat…” en die me zo heerlijk kan spiegelen als ik weer eens niet op mijn best ben. En dan Elin, die ook een steeds grotere woordenschat krijgt en die, wanneer ik bijvoorbeeld zeg dat ik vergeten ben om dat beloofde lekkere beleg op haar broodje te smeren, tegen me zegt: “Geeft niks mama, ik vind je nog steeds lief!”.

Vaak denk ik dat ik een grappige uitspraak wel zal onthouden, om me een dag later te realiseren dat ik écht niet meer weet wat er ook alweer gezegd werd. Of ik weet de strekking nog wel, maar niet meer de exacte bewoordingen, terwijl dat het nou juist zo grappig maakte. En daarvoor, rappapaaaa rappapaaaaa, zijn de uitsprakenkaartjes uitgevonden!

Geen noodzaak om een heel dagboek bij te houden. Geen losse briefjes of kleine krabbels in je agenda, die je kwijtraakt en/of nooit meer bekijkt. Maar een hele stapel leuke kaartjes in een handig bewaardoosje. Op ieder kaartje is precies genoeg ruimte voor een leuke oneliner, voorzien van datum en de naam van het kindje dat de uitspraak deed. De kaartjes die ik gebruik zijn de Milestone Mini Cards (zie foto) die ik heb besteld bij Ik ben zo mooi, maar ik zag dat er meerdere varianten zijn, bijvoorbeeld ook van Nijntje.

Ik zal niet liegen, ik ben alsnog niet consequent in het opschrijven en mijn doosje kaartjes is inmiddels alweer een paar jaar in gebruik. Er zijn alsnog veel uitspraken die er tussendoor glippen, maar zodra ik eraan denk, dan gaan er weer een paar mooi beschreven kaartjes het doosje in. En dan het plezier als Lise of Elin het doosje erbij pakt en we samen de uitspraken teruglezen… Superleuk!

2 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.