Food, Gezin

Herfstige appelmoes met notenpasta

Deze week schreef ik een artikel over het tijdig introduceren van de belangrijkste allergenen in de bijvoeding van je kleintje. Nu Joris naast de borstvoeding ook bijvoeding krijgt, zijn we daar zelf ook mee begonnen. De komende tijd zal ik wat van onze favoriete hapjes met jullie delen. Vandaag een herfstige appelmoes met notenpasta.

herfstige appelmoes met notenpasta, 1 portie

  • 1 friszoete appel, bijvoorbeeld Elstar of Jonagold
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel notenpasta (zie onderaan)
  1. Snijd de appel in kleine stukjes en kook ze met wat water in een pan totdat de appel zacht is.
  2. Neem de appel uit de pan en prak fijn.
  3. Voeg kaneel en notenpasta toe en roer goed doorelkaar.

Voor de notenpasta kun je allerlei soorten noten gebruiken. Zelf maakte ik dit keer een pasta van amandelen en hazelnoten, maar je zou ook walnoten kunnen gebruiken, of cashew (is officieel geen noot, maar een zaad). Aangezien ik rauwe noten gebruik, rooster ik ze eerst in de oven totdat ze lichtbruin kleuren. Vervolgens laat ik ze iets afkoelen en maal ze dan in de blender tot het een pasta vormt. Het duurt best een tijdje voor de noten dit stadium bereiken. Eerst zal je een grof poeder krijgen dat steeds fijner wordt. Daarna komt de olie vrij en wordt de pasta steeds vloeibaarder. Uiteindelijk wordt het net zo vloeibaar als pindakaas, maar daarvoor moet je dus wel even geduld hebben. 

De appelmoes in combinatie met kaneel en notenpasta doet een beetje denken aan appeltaart en is het ultieme herfsthapje. Eet smakelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.