Geen categorie

Mijn 7 voornemens voor zonnige dagen

Nu het nog maar een paar weken duurt voordat de uitgerekende datum is bereikt, heb ik het gevoel dat mijn leven een beetje on hold staat. Dat terwijl het voorjaar juist altijd zoveel energie geeft om dingen te ondernemen. Met een mooi weekend in het verschiet fantaseer ik dan ook maar over dingen die ik kan gaan doen in en vlakbij huis.

Mijn 7 voornemens voor wanneer de zon weer schijnt

  1. Lekker de tuin in. Nu wonen we niet heel vrij, maar we hebben wel een heerlijke tuin om in te zitten. De kindjes lekker schommelen en ik met mijn snuit in de zon. Of onkruid plukken en snoeien. Onze tuin is verre van zomerklaar.
  2. Vaker barbecueën. Dit voornemen komt eigenlijk ieder jaar weer terug, maar ik houd me er veel te weinig aan. Jammer, want het is zo heerlijk om buiten te eten. Een lekkere salade, een broodje, wat geroosterde groente, een visje of wat vlees. Het hoeft allemaal niet zo uitgebreid om toch een heerlijk vakantiegevoel te geven.
  3. Een stukje fietsen. Dit wordt met een new born wel wat lastiger, maar tot die tijd zou ik de zonnige dagen best kunnen benutten om op de fiets te stappen. Nu fietsen we ook regelmatig, maar dat zijn de verplichte ritjes naar school of naar het zwembad. Hoe heerlijk is het om recreatief door het landschap te cruisen met een zonnetje op je bol? Lise fietst goed zelf en Elin kan bij mij achterop. En straks als de kleine man er is, moeten we misschien toch eens gaan nadenken over een fietskarretje. (Is dat wat?)
  4. Het park in om te picknicken. We wonen nu al jaren op een paar meter afstand van een prachtig park. Oké, het is een relatief jong park, dus er staan nog niet veel volgroeide bomen en struiken, maar er is gras. Er is veel gras en ruimte. En er is een hele grote speeltuin. Gek genoeg is het aantal keren dat ik in het park heb gepicknickt op één hand te tellen. Dit jaar komt daar minimaal één hand aan picknicks bij!
  5. Cocktails drinken in de voortuin. Dat is de volwassen variant van biertjes drinken op de stoep! Wij hebben helaas nauwelijks een avondzonnetje in onze achtertuin, maar in de voortuin schijnt de zon aan het einde van de dag volop. De meisjes vinden het fantastisch om voor op straat te fietsen en te spelen, dus waarom niet wat vaker het nuttige met het aangename combineren? Billen op een tuinbankje, twee ogen op de kinderen gericht en in mijn hand een drankje. Buren zijn welkom!
  6. Ik ben niet echt een fanatieke sporter. Over een paar maanden is de pauze van mijn sportschoolabonnement weer voorbij en zal ik heus wel weer wat gaan doen, maar wat zou het heerlijk zijn om daar een activiteit aan toe te voegen. Je hoort vaak over die 10.000 stappen die je per dag zou moeten zetten om een beetje in conditie te blijven. Ik ga eens op zoek naar een goede stappenteller en ga daar werk van maken. Het park is immers om de hoek.
  7. Smoothies maken! Ik ben hier een tijdje heel fanatiek mee bezig geweest en ik vond dat zó lekker! Voor mijn verjaardag kreeg ik zelfs een prachtige Magimix van Jeroen waarmee ik kan juicen. Deze ga ik zeker afstoffen en gebruiken. Zodra er weer lekker sappige fruit in de schappen ligt, ga ik inslaan en lekkere mixjes maken. De geslaagde recepten zal ik met jullie delen.

Hoewel het buiten steeds bewolkter wordt en het dadelijk hoogstwaarschijnlijk gaat regenen, ben ik in de zonstemming. Doen jullie ook aan goede voornemens voor het voorjaar, of blijft dat beperkt tot 1 januari, of geloof je er überhaupt niet in? Ik ben benieuwd!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.