Deeldag, Handig, Verzorging

Donderdag deeldag – PureLan 100

Het product dat ik vandaag bespreek zal waarschijnlijk niet gelijk iedereen aanspreken, maar ik ben zo enthousiast dat ik het graag met jullie wil delen.

Het gaat om PureLan 100 tepelcrème van Medela. Dit product kocht ik toen ik was bevallen van Lise en, voor mijn gevoel, hele dagen aan het kolven was. Lise had te weinig kracht om zelf uit de borst te drinken en van het vele aanleggen en het constante kolven om de borstvoeding op gang te brengen en te houden, kreeg ik veel last van pijnlijke tepels. Smeren met PureLan bracht dan verlichting.

Ook toen ik bij het voeden van Elin al gauw spruw kreeg, hielp deze crème me echt de meest pijnlijke periode door. Het fijne van het product is dat het voor 100% uit lanoline (wolvet) bestaat, hypoallergeen is en geen kunstmatige toevoegingen bevat. Hierdoor hoef je het niet te verwijderen voordat je je kindje aanlegt voor een voeding. Na het voeden breng je weer een dun laagje aan en het verzacht meteen.

Ook nu de meiden groter zijn en ik al lang geen borstvoeding meer geef, ligt het tubetje nog altijd binnen handbereik. Toen Elin laatst erg verkouden was, had ze van het vele snuiten een heel geïrriteerd huidje onder haar neus. In een vlaag van aanpakken smeerde ik er wat lippenbalsem op, waarna Elin na een paar tellen hard begon te huilen. Het parfum uit de lippenbalsem beet enorm. Ook hier bracht de PureLan een oplossing. Iedere avond voor het slapengaan een klein laagje erop en de roodheid verdween, maar belangrijker nog, de pijn was weg.

PureLan is overigens niet een middeltje dat heel gemakkelijk smeert. De crème is dik, waardoor het moeilijk uit de tube komt en voelt plakkerig aan. Als je het wat warm maakt tussen je vingers, vergroot je de smeerbaarheid. Sowieso, als je de tube op een warmere plek bewaart zal het beter te smeren zijn. Ook ruikt de crème niet heel lekker, wat logisch is, aangezien er geen parfum is toegevoegd. Desondanks is het een echte aanrader die ik graag met jullie wilde delen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.