Deeldag, Handig

Ideaal kraamcadeau – de babykalender met stickers

Toen Lise geboren werd kregen we een heleboel leuke kraamcadeautjes. Eén daarvan bleek het ideale kraamcadeau, namelijk het Baby Kalender Dagboek met 128 stickertjes van Juliet van Glansbeek en Ingeborg Vriends van der Steijn, uitgegeven door Kimio. Voordat ik jullie ga blijmaken met een dode mus; deze blijkt op dit moment niet meer zo gemakkelijk te verkrijgen. Er zijn wel alternatieven, daarom alsnog de kalender in mijn donderdag deeldag spotlight.

De kalender lijkt op een gewone verjaardagskalender, alleen zijn de maanden nog niet ingevuld. Deze vul je zelf in op het moment dat je kindje geboren is, startend met de geboortemaand. De kalender wordt geleverd met stickertjes waarop allerlei hoogtepunten in je baby’s leven genoemd staan, zoals de eerste keer in bad, het eerste lachje, de eerste kerst etc.  En dan is het een kwestie van plakken.

Het ideale van de kalender is dat het weinig tijd kost en er leuk uit ziet, maar ook dat je je door de stickertjes extra bewust wordt van alle kleine en grote hoogtepunten tijdens het eerste jaar waarin zoveel gebeurt. Het enige nadeel dat ik heb ervaren is dat er weinig ruimte overblijft voor het maken van aantekeningen als je eenmaal een stickertje in een vakje hebt geplakt.

Nu ben ik even op zoek gegaan naar een handig verkooppunt voor de kalender die ik heb, maar ik kwam er al gauw achter dat deze op veel plekken niet meer leverbaar is. Wel kwam ik op Bol.com dit alternatief tegen. Een heel mooi en eenvoudig vormgegeven kalender die exact hetzelfde werkt. Of deze van het klassieke kinderboek Raad eens hoeveel ik van je hou.

Superleuk als kraamcadeau of om zelf aan te schaffen als er een kleintje op komst is. Mocht je nog een leuke kalender weten, of een tip hebben voor een volgende donderdag deeldag, vertel het me.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.