Fit na de zwangerschap

Nog niet zo fit na de zwangerschap

Gelijk maar opbiechten: Wat vind ik het moeilijk om een gezonde levensstijl op te pakken!! Was ik een aantal weken geleden nog vol goede moed, inmiddels is diezelfde goede moed me in mijn schoenen gezonken. Ik heb nog niet één keer gesport en ik heb eigenlijk ook nog niet één keer een taartje, ijsje of koekje afgeslagen.

Ik heb natuurlijk gezegd dat ik niet te krampachtig wil gaan leven. Gelijk weer in vorm zijn na je bevalling is leuk, maar zeker geen halszaak. Daar sta ik nog steeds achter. Maar ik had gehoopt, of eigenlijk van mezelf verwacht, dat ik wel íets van discipline zou kunnen opbrengen. Maar nee dus. Niet gelukt. Dit wil overigens niet zeggen dat ik nu bij de pakken neer ga zitten. Mijn voornemens blijven staan.

Het is sowieso een tijd van loslaten deze weken. Een schoon huis, sporten, sociale contacten onderhouden – het moet het afleggen tegen voeden van Joris, zorgen dat iedereen gevoed en gekleed is en zoeken naar momenten om even bij te komen op de bank. Ik kom zeker wel toe aan rust en genieten, maar het gaat ten koste van veel andere zaken die ik ook belangrijk vind. Moeilijk. En ik weet niet zo goed of dit nou tijdelijk gaat zijn (want dan is het te accepteren) of dat dit de nieuwe normaal is (niet zo van gecharmeerd).

Naja, eerst maar eens vakantie. Lise heeft vandaag haar laatste schooldag en dan beginnen we aan zes weken vrij. Geen wekker, geen verplichtingen. We gaan niet weg dit jaar, maar in plaats daarvan neemt Jeroen iedere week anderhalve dag vrij, zodat we lange weekenden samen hebben om erop uit te gaan. Of niet. Misschien hangen we ook wel gewoon wat rond in en om het huis. Ik ga in ieder geval proberen om ook wat sport in mijn leven te integreren. Laat ik beginnen met een paar zonnegroeten iedere dag. Dat vind ik leuk en dat is ook nog eens goed voor kracht en souplesse. En dan toch iets minder snoepjes, en romige ijsjes die zo achteloos naar binnen glijden. Ter motivatie stel ik mezelf alvast een heerlijke vette koffie met ijs en slagroom van de Starbucks in het vooruitzicht. Over twee weken. Als ik mezelf heb laten zien dat ik meer ben dan alleen maar een kritische obeservant van mijn eigen lijf.

Liefs!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.