Gezin

Activiteiten in de zomervakantie

Terwijl het laatste deel van Nederland zich opmaakt voor de vakantie en een groot deel al heerlijk op een strand ligt, of in een tentje, of langs een zwembad, of door de bergen struint, heerst er bij ons rust. Geen inpakstress dit jaar. We blijven thuis. Maar wat gaan we dan doen deze vakantie?

Reizen met een baby is heel goed te doen. Zo hebben we een heerlijke vakantie in Italië beleefd toen Lise negen maanden was. En toen Elin vier maanden was gingen we met de auto naar Frankrijk. Maar nu we gebonden zijn aan het hoogseizoen en we sowieso wat minder rust ervaren in ons gezin, leek het ons beter om een jaar over te slaan. Lise is het – zoals het een goede zesjarige betaamt – niet eens met de beslissing. Zes weken lang thuiszitten met je moeder. Zo saai! Een saaie vakantie willen we de kinderen en onszelf niet aandoen, dus maakten we plannen.

Als eerste besloten we dat Jeroen geen aaneengesloten periode vakantie opneemt, maar dat hij wekelijks vanaf donderdag vrij is. Zo hebben we iedere week een lang weekend om leuke dingen te plannen. We hopen dat de korte weken voldoende rust gaan opleveren voor Jeroen. We denken dat het voor de meiden in ieder geval leuk is om vaker meer tijd met z’n vijven door te brengen. Misschien wel leuker dan een aaneengesloten kortere periode volledig samen zijn en daarna weer een aantal weken alleen in de weekenden.

Daarna bedachten vier categorieën:

  • Dagjes weg tijdens mooi weer
  • Dagjes weg tijdens regenachtige dagen
  • Activiteiten buiten
  • Activiteiten binnen

En hierna was het een kwestie van leuke activiteiten bedenken die binnen deze categorieën vallen. Zo staat er een dag naar de dierentuin op het programma en een dag naar een museum, vliegeren en picknicken en het spelen van een spelletjesmarathon.

Iedere woensdagavond trekken de meisjes twee kaartjes: een dagje weg en een activiteit. Op basis van de weersvoorspellingen bepalen wij vooraf of het binnen- of buitenactiviteiten worden. Zo hebben we nog één of meerdere dagen de tijd om ons voor te bereiden. En mochten de weersomstandigheden bij nader inzien toch echt niet passen bij de activiteit, dan zijn we gewoon een beetje flexibel en trekken we een nieuw kaartje.

Zo maken we van deze zomervakantie toch een speciale tijd. Er staan hele leuke activiteiten op de planning en ik denk dat Lise en Elin het fantastisch zullen vinden om iedere week verrast te zullen worden. Hoe brengen jullie de zomervakantie door? Gaan jullie weg? Of hebben jullie andere plannen? Als je leuke tips hebt, houd ik me aanbevolen!

Fijne vakantie allemaal!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.