Food

Vruchtenkoekjes van biscuit

Ik kan me niet anders herinneren dan dat wij lekker aten thuis. Mijn moeder probeerde veel recepten uit en we aten dan ook iedere keer wat anders. Sommige recepten echter kwamen wat vaker terug. Dit waren de pareltjes. Zo ook deze koekjes. Mijn moeder haalde het recept ooit eens uit een damesblad en altijd als ze de koekjes maakten had ze een blij gezin (en blije schoonouders herinner ik me). Laatst heb ik de kookschriftjes van mijn moeder mee naar huis genomen en heb ik de koekjes zelf ook eens gemaakt. En wat denk je? Nog altijd heerlijk!

vruchtenkoekjes van biscuit, ongeveer 36 stuks

 • 75 gram rozijnen
 • 75 gram krenten
 • 100 gram gekonfijte vruchtjes (ik nam kersen van Bigarreaux, gevonden bij de bakafdeling van de Albert Heijn)
 • 2 rollen Maria biscuit
 • 250 gram roomboter
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 2 eieren
 • 4 el geraspte kokos
 1. Spel de krenten en rozijnen af en dep ze droog met keukenpapier.
 2. Snijd de gekonfijte vruchtjes fijn.
 3. Verkruimel de biscuit (ik gebruikte de pulst-functie van de keukenmachine).
 4. Klop de eieren los.
 5. Smelt vervolgens de boter samen met de basterdsuiker en de vanillesuiker in een pan. Zorg dat de suiker oplost, maar dat de boter niet bruin wordt. 
 6. Dan roer je hier de rozijnen, krenten en gekonfijte vruchtjes door. 
 7. Neem de pan van het vuur en voeg nu de eieren toe. Roer het mengsel goed door. 
 8. Voeg tot slot de biscuit erdoorheen. 
 9. Vet een bakplaat van ongeveer 30x40cm in en spreid het koekjesmengsel uit tot een dikte van ongeveer 1 cm. 
 10. Strooi de geraspte kokos over de koek en snijd de plaatkoek in ongeveer 36 vierkantjes.
 11. Laat de koekjes twee uur opstijven in de koelkast.

Toen ik de koekjes maakte, was het zomer. Maar bij de eerste hap dacht ik: TRADITIE!!! Deze koekjes ga ik voortaan in de decembermaand maken. De biscuit in combinatie met de smaak van roomboter en de vruchtjes doen winters aan. Het recept is eenvoudig en dus leuk om te bereiden met kinderen. 

Ik hoop dat je de koekjes gaat uitproberen en dat je me laat weten wat je ervan vond. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.