Food, Gezin

Pasta met zalm en courgette

Er zijn van die dagen dat je echt niet kunt verzinnen wat je moet eten. Wat is het dan fijn als je buren hebt met een goed idee voor een makkelijke maaltijd! Dit burenpareltje staat al een aantal jaren bij ons op het menu en is – zeker bij de kinderen – een echte favoriet. Binnen 20 minuutjes zit je aan tafel.

Pasta met zalm en courgette (2 volwassenen en 2 jonge kinderen)

  • ui
  • teentje knoflook
  • olijfolie
  • 2 courgettes
  • bakje gerookte zalmsnippers (ongeveer 200 gram)
  • 200 gram crème fraîche
  • 250 gram penne of  een andere pasta die je lekker vindt
  1. Breng een grote pan water aan de kook en bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn en fruit deze in een wok of hapjespan met een beetje olijfolie.
  3. Snijd de courgette in  stukjes van gewenste grootte en voeg deze toe aan de ui en knoflook. Laat op middelhoog vuur garen.
  4. Voeg de zalmsnippers toe en roer het groente-zalmmengsel tot de zalm gaar is.
  5. Voeg dan de crème fraîche toe en warm de saus goed door (niet koken).
  6. Breng op smaak met peper.

Op smaak brengen doe ik alleen met peper, omdat mijn ervaring is dat de gerookte zalm de saus al voldoende zout maakt. Even proeven of dat voor jou ook geldt.

Ik meng zelf de pasta en de saus in de pan en schep het vervolgens op de borden, maar het is natuurlijk maar net wat je handig vindt.

Zwangere vrouwen wordt afgeraden om voorverpakte gerookte zalm te eten in verband met risico op besmetting met listeria. Dit risico is er niet meer wanneer je de zalm goed verhit. Ook zwanger kan je dit recept dus gerust eten. Fijn als je, net als ik, die gerookte zalm zo mist!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *