Food, Gezin

Couscous met watermeloen

Een aantal jaren geleden kwam “Altijd iets te vieren” ons leven binnen. Een klein maar fijn kookboek van de Albert Heijn met daarin allemaal feestelijke recepten opgedeeld in verschillende feestelijke categorieën. Ik denk dat het inmiddels het kookboek is waaruit ik de meeste recepten heb uitgeprobeerd en altijd ben ik enthousiast. Eén van die recepten waar wij allemaal heel blij van worden als het op tafel komt is de couscoussalade met watermeloen en feta. Ik heb de hoeveelheden in het recept door de jaren heen een klein beetje aangepast, zodat het helemaal naar onze wens is. Een heel zomers recept dat barst van smaak en vrolijke kleuren. Een feestje op je bord dus.

Couscous met watermeloen (4 personen)

  • 250 gram couscous
  • 1 kleine rode ui
  • 10 takjes platte perselie
  • 10 takjes verse munt
  • 10 takjes koriander
  • 75 gram pistachenoten
  • 1 citroen
  • 8 el lekkere olijfolie
  • een halve watermeloen
  • 150 gram feta
  1. Schenk 250 ml kokend water op de couscous en dek het af met een theedoek. Na een paar minuten kun je de couscous voorzichtig losmaken en omscheppen met een vork.
  2. Snijd de ui in hele dunne halve ringen, snijd de kruiden fijn en hak de pistachenootjes grof. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
  3. Meng de couscous met de ui, kruiden, nootjes en de citroenrasp. Roer dan de olijfolie en het citroensap door de couscous. Strooi er tot slot grof zeezout overheen en wat peper.
  4. Ontdoe de watermeloen van zijn schil en snijd in stukken. Snijd de feta in kleine stukjes.

Ik doe de couscous altijd in een mooie kleurige schaal en serveer de watermeloen en feta er in aparte bakjes bij.

De salade smaakt echt naar zomer. De frisse munt en citroen, de kenmerkende smaak van de koriander, de sappige zoete meloen en het zoutige zure van de feta. Proberen!!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.