Food, Gezin

Curry met rode linzen

Er zijn van die dagen dat je zin hebt in een bord met wat pittigs erop. Vaak zijn dit de dagen dat ik voor mijn dochters iets anders kook dan voor onszelf. Deze curry echter hebben de meisjes ook met smaak opgegeten. Het is niet heel pittig, maar dat is natuurlijk altijd te verhelpen door er voor jezelf nog royaal wat cayennepeper overheen te strooien, of wat extra rode peper. Ik heb een grote pan gemaakt, zodat we er twee keer van hebben kunnen eten.

Curry met rode linzen (twee maaltijden voor 2 volwassenen en 2 jonge kinderen)

  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • vijf centimeter gember
  • 1/2 rode peper
  • olie
  • boemboe voor rode curry
  • 200 gram gedroogde rode linzen
  • 500 ml gekookt water
  • 4 verse tomaten
  • 500 gram bloemkool- en broccoliroosjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 blikjes kokosmelk (ongeveer 500 ml)
  • 400 gram kiphaasjes
  • verse koriander
  • rijst
  1. Zet de rijst op en kook gaar.
  2. Snijd ondertussen de knoflook, uien, gember en rode peper fijn en fruit zachtjes in een hapjespan in wat olie.
  3. Voeg de boemboe toe en bak even mee.
  4. Snijd de tomaten in vieren en voeg toe aan de pan, voeg daarna ook de linzen en het hete gekookte water toe. Doe de deksel op de pan en laat alles een minuut of tien koken, terwijl je ondertussen regelmatig roert.
  5. Snijd de kip in kleinere stukken en voeg deze samen met de bloemkool en broccoli toe, samen met het blikje tomatenblokjes en de kokosmelk. Breng aan de kook en laat tien minuten zachtjes koken, of tot de kip gaar is.
  6. Schep de rijst met de curry op een bord en verdeel hier wat verse koriander over.

Het is wat meer werk dan de pasta van vorige week, maar het is wederom heerlijk. Een lekkere maaltijd om bij op te warmen en het ultieme troostvoer. Je kunt er eventueel wat naanbrood bij serveren, of er naast de koriander wat cashewnootjes overheen strooien. Ook kun je de kip weglaten voor een vegetarische variant. Door de linzen is de curry dan nog voldoende voedzaam en vullend.

Ik ben heel benieuwd of jullie het recept een keer gaan uitproberen en wat jullie ervan vonden. Laat het me weten!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.