Laatst had ik zin in Hollandse pot. Vissticks met gebakken aardappeltjes en iets erbij. Het werd een bietensalade. Snel, makkelijk, gezond en een keer iets anders. Hier mijn recept.
Bietensalade (2 volwassenen en 2 kinderen)
- 500 gram gekookte bieten
- 1 appel
- 1 sjalotje
- half potje zure augurken (zoetzuur kan ook)
- flinke scheut slasaus
- eventueel peper
- Snijd de bietjes en de appel in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 cm en doe in een grote schaal.
- Snijd het sjalotje en de augurken heel fijn en voeg ze bij de bieten.
- Voeg een scheut slasaus toe en meng de salade. Kijk of het smeuïg genoeg is.
- Breng eventueel op smaak met peper naar smaak.
De salade is belachelijk eenvoudig, maar ook erg lekker door het zoetje en aardse van de bietjes in combinatie met het zure en zoetzure van augurken en appel. De schaal gaat bij ons altijd leeg.
Eet smakelijk!