Food, Gezin

Taco’s met kidneybonen en gehakt

Deze variant van taco’s met kidneybonen en gehakt hebben we nog niet zo vaak gegeten. Het gerecht viel alleen zo enorm in de smaak, dat ik het graag wil delen.

Taco’s met kidneybonen en gehakt (ruim voldoende voor 2 volwassenen en 2 jonge kinderen)

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 zakje tacokruiden (ik gebruikte de seasoning mix van Albert Heijn)
  • 2 rode paprika’s
  • 2 blikjes tomatenblokjes à 400 gram
  • scheutje warm water
  • 2 blikken kidneybonen à 400 gram
  • 150 gram feta
  • 1 zakje ijsbergsla
  • 1 bosje koriander
  • tacoschelpen
  1. Rul het gehakt in een hete pan met eventueel een klein scheutje olie.
  2. Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd in kleine blokjes.
  3. Voeg de tacokruiden toe aan het gehakt en meng totdat het gehakt goed bedekt is met de kruiden en voeg vervolgens de paprika toe. Laat dit even bakken, zodat de paprika wat zachter wordt.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe met een klein scheutje water en breng aan de kook.
  5. Spoel ondertussen de kidneybonen af en laat ze even uitlekken, waarna je ze aan de pan toevoegt, tegelijk met wat zout en peper toe naar smaak.
  6. Laat het geheel tien minuten zachtjes sudderen, zodat het door en door heet is en de smaken goed op elkaar inwerken.
  7. Verkruimel de feta in een apart bakje en doe de ijsbergsla in een schaaltje, evenals de koriander. Warm de tacoschelpen op volgens de instructies op de verpakking.

Wij hebben de pan en schaaltjes op tafel gezet, zodat iedereen zijn eigen bordje kon samenstellen. Aangezien het vullen van de tacoschelpen bij ons altijd een geknoei wordt, breek ik de schelpen doormidden en eten we ze los bij het gerecht als een soort chipjes.

De feta en koriander verkruimel je op het laatst over het bonenmengsel en dit geeft het gerecht echt smaak. De ijsbergsla maakt het lekker fris. Als je niet van koriander houdt, kun je ook kiezen voor platte peterselie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *