Food, Gezin

Verse tomatensoep met geroosterde paprika

Een kopje soep op zijn tijd kan heerlijk zijn. Lekker warm voor de lunch, maar ook als avondeten, als je een keer geen zin hebt in een zware hap. Zelf ben ik een echte soepliefhebber en gelukkig heb ik in mijn oudste dochter Lise een ware medestander.

Nu kan je op een luie avond natuurlijk altijd een blik, zak of pak opentrekken. Maar soep maken is ook een ideaal moment om even de voorraadkast in te duiken. Alles kan er in. Je kunt een basis maken van tomaten uit blik en je kunt een soep heerlijk voedend en vullend maken met allerlei soorten bonen. Ook alle restanten groenten kan je in een versgemaakt soepje kwijt.

Ik maakte laatst een soep met (bijna over)rijpe tomaten en gegrilde paprika uit een pot. Kant en klaar stokbroodje kruidenboter erbij en smullen maar!

Verse tomatensoep met geroosterde paprika (2 volwassenen en 2 jonge kinderen)

  • 7 rijpe tomaten
  • 1 pot geroosterde tomaten, ongeveer 400 gram  (ik had met kruiden, maar neutraal kan natuurlijk ook)
  • olijfolie
  • 500 ml heet water
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 groentebouillonblokje
  • takje basilicum
  • eventueel peper en zout
  1. Breng een pan met ruim water aan de kook en kerf de tomaten aan de bovenkant kruislings in.
  2. Dompel de tomaten gedurende 1 minuut onder in het water en laat ze daarna afkoelen. Als het goed is, komt het velletje van de tomaat nu gemakkelijk los.
  3. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  4. Laat de paprika uitlekken en snijd in stukjes.
  5. Neem een soeppan en bak de tomaten en de paprika in een beetje olijfolie aan. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
  6. Voeg 500 ml heet water toe en het bouillonblokje en breng aan de kook. Laat tien minuutjes zachtjes koken.
  7. Pureer de soep en breng eventueel op smaak met wat versgemalen peper en zout. Garneer met de basilicum.

Nu heb ik de soep gemaakt met de ingrediënten die ik op dit moment in huis had. Voel je vrij om te experimenteren met hoeveelheden. Je zou ook wat wortel en selderij kunnen toevoegen voor extra smaak of wat vermicelli. Je kunt er wat meer water bij doen, of juist wat minder. Blijf proeven en als je het lekker vindt, is de soep klaar.

Eet smakelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.